Tips Temuduga Kerjaya Jururawat

Tips Temuduga Kerjaya Jururawat | Assalamualaikum dan salam sejahtera bakal-bakal jururawat yang berjaya. Jika kita lihat pada hari ini, untuk menjawat jawatan kerja kerajaan sungguh susah kerana banyak persaingannya. Pada artikel kali ini, saya nak berikan kepada anda tips-tisp mudah untuk temuduga sebagai dalam kerjaya kejururawatan.

Tips Temuduga Kerjaya Jururawat - Persediaan Temuduga

Walaupun saya bukan ada pengalaman dalam temuduga untuk kerjaya jururawat, tetapi saya dah ada pengalaman dalam kerjaya sebagai seorang pembantu perubatan dan juga adik saya telah melepasi temuduga kerjaya jururawat ini dengan jayanya. Kami semua telah berjaya melepasi sesi temuduga hanya sekali sahaja. Panduan Kerjaya Jururawat >>> Klik Sini. Nak tips temuduga kerjaya jururawat? Ini tipsnya.
  1. Pada malam hari sebelum temuduga, pastikan segala pakaian, alat tulis dan dokumen-dokumen penting siap pada malam tu juga sebelum anda tidur. Ini untuk memudahkan anda menjalani proses tidur dengan cukup sempurna untuk menempuh keesokkan harinya.
  2. Pastikan buang segala hajat anda terlebih dahulu supaya tidak terganggu proses semasa anda

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan Casa Ombak | Alhamdulillah kerana kita sebagai umat Islam bakal dan telah pun menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang penuh dengan berkat ini. Maka, ramai lah juga peniaga-peniaga di luar sana yang cuba ambil kesempatan dengan mengadakan promosi restoran masing-masing sebagai tempat juadah berbuka puasa. Saya di sini ada satu nak beritahu kepada anda bahawa akan ada satu buffet yang akan buat promosi sempena bula Ramdhan ini. Tentu anda nak tahu bukan? Sabar dulu... Promosi yang saya maksudkan sebentar tadi adalah promosi Buffet Ramdhan Casa Ombak yang dianjurkan oleh Ombak Creative. Sebelum itu saya ingin ceritakan dengan lebih lanjut lagi kepada anda latar Ombak Creative.

Buffet Ramadhan Casa Ombak - Ombak Creative

Latar Belakang Ombak Creative | Ombak Creative adalah sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd. Syarikat ini telah menjalankan servis pengurusan event lebih dari sepuluh (10) tahun dah. Jadi mereka semua dah cukup berpengalaman dan professional dalam menjalankan servis ini. Antara servis lain

Saya Sudah Berpindah Ke Blog Baru!

Salam sejahtera semua... Perkongsian saya dalam blog ini terhenti di sini sahaja kerana saya sudah berpindah ke blog yang baru di mana perkongsian hebat seperti tutorial wordpress, tips bisnes dan lain-lain lagi akan diceritakan di sana. Semoga anda kaya dan berjaya! :)

Klik Sini

RM1000 Untuk Usahawan Micro

Perkongsian saya kali ini ringkas sahaja. Sebenarnya saya masih belum ada masa untuk update blog kerana sibuk dengan urusan dan perancangan bisnes cetak T-Shirt saya dan menyiapkan tempahan dari www.i-creative.my. Untuk info semua, jika sebelum ni anda pernah apply GMBO iaitu geran RM1000 untuk usahawan Micro sebelum pendaftaran ditutup, anda jangan risau. Ini kerana mereka akan cuba berikan kepada semua yang apply GMBO ni untuk menghabiskan peruntukan yang masih berbaki. Semua akan dapat. Antara lambat atau cepat saja. Dengan syarat anda ada: #Pendaftaran perniagaan yang sah dengan SSM #Nama domain berdaftar .my dan .com.my Syarat yang lain saya rasa tak perlu nak sebut seperti warganegara dan sebagainya kerana ia adalah syarat yang wajib. Ini bukti yang baru saya terima RM1000 dari SKMM.

GAMBO

Pendaftaran GMBO untuk masa ini telah di tutup. Jika anda nak dapatkan update info-info terkini tentang GMBO, boleh isi nama dan email

4 Tips Mudah Kumpul Modal Bisnes

Sekarang tidak ada alasan lagi mengapa tidak boleh buat bisnes sendiri. Sebenarnya banyak tips cara nak mulakan bisnes sendiri walaupun tak ada modal jika anda tahu caranya. Bayangkan diantara orang yang berilmu dan orang tidak ada ilmu. Orang yang tidak ada ilmu, walaupun diberikan modal RM50,000 mereka masih tetap tidak tahu nak buat bisnes. Berbeza pula dengan orang yang berilmu. Walaupun diberikan modal RM2000, mereka tetap boleh buat bisnes. Tak berikan modal langsung pun boleh juga buat bisnes. Saya bukanlah nasihat niaga secara rasmi. Saya hanya tulis dan sampaikan idea apa yang saya tahu. Mungkin ada sesetegah idea yang saya berikan tersebut anda boleh ikutinya. Selalu saya lihat rakan-rakan post di facebook bagaimana nak kumpul modal bisnes sebelum buat bisnes sendiri secara besar-besaran.

#Tips 1: Dropship

Sebelum anda bercadang nak mulakan bisnes sendiri secara besar-besaran tetapi tiada modal yang cukup, bermulalah dengan dropship. Dengan dropship anda tiada risiko untuk rugi. Jika anda tidak berjaya menjual,

Jutawan Si Jual Cekodok

Ada di sebuah kampung, terdapat seorang ibu tunggal yang bernama Rokiah. Dia mempunyai dua orang anak di mana berumur 7 tahun dan 9 tahun. Di kampung tersebut, merekalah yang paling miskin kerana kehilangan tempat bergantung setelah kematian suami Rokiah sejak 2 tahun lalu. Pada suatu hari, dia mula berfikir. Dia tidak akan teruskan hidup dengan bergantung harap pada orang kampung dan bantuan daripada kebajikkan. Dari situ dia mula berfikir bagaimana nak cari duit dan menyara untuk kedua-dua orang anaknya. Beliau sebenarnya bernasib baik kerana orang kampung begitu perihatin terhadap dirinya. Berbekalkan semangat yang ada, dia mula terfikir untuk menjual cekodok di kawasan kampungnya secara kecil-kecilan. Modalnya hanya bermula dengan 2 kg tepung gandum dan gunakan kuali terpakai untuk menggoreng. Pada hari pertama dia menjual, bisnes cekodok beliau agak laku keras. Ini kerana tidak ada orang lain lagi yang menjual cekodok di kawasan kampungnya. Rokiah mula bersemangat untuk meneruskan keesokkan harinya. Keesokkan harinya pula, dia

Ebook Buat Duit Dengan Blog Bakal Dinaikkan Harga

Sejak awal bulan Julai tahun 2013 eBook buat duit blog dilancarkan secara underground, kini telah hampir 200 unit terjual. Bagi anda mungkin ia satu pergerakkan jualan yang slow, tetapi bagi saya ia cukup memuaskan apabila saya sendiri yang menjualanya tanpa perlu kerah jentera affiliate walaupun hanya segelintir sahaja membuat jualan. Setelah difikirkan kembali, saya sepatutnya tidak menjual ilmu premium saya ini di mana saya telah menghasilkan lebih lima angka melalui SATU blog kurang dalam masa 1 tahun. Di blog tersebut saya tidak bermain adsense, dimana ia perlu maintain trafik yang banyak untuk menjana income. Tapi trafik yang di blog yang saya dah jana 5 angka ni tidak pun memerlukan trafik yang gila-gila. Hanya perlu maintain dalam menulis dan menggunakkan teknik yang betul. Nah! Tadi terima pula komisyen dari sebuah syarikat affiliate terbesar di Malaysia.

bayaran ashadee

Baiklah. Sekali lagi

5 Tips Bina Blog Sebagai “Mesin Duit”

Ramai yang masih terkial-kial untuk membina blog sedangkan orang lain sudah menjadi jutawan dengan blog masing-masing. Antara yang selalu saya follow adalah Johnchow.com. Beliau sudah meraih jutaan USD dengan hanya blog sahaja. Nanti saya ceritakan dalam slot lain bagaimana beliau menjadi jutawan dengan blog. Pada kali ini saya nak kongsikan kepada anda tips bina blog sebagai mesin duit. Seperti yang kita tahu sebelum ni, ramai para blogger buat duit blog dengan adsense, pengiklanan, review, affiliate, jual produk dan sebagainya. Selain itu ada juga yang buat blog dan jual balik blog tersebut dengan harga yang tinggi. Antara tips tersebut adalah,

# Tips 1: Tulis Blog Berinformasi

Salah satu kenapa blogger dapat hasilkan duit melalui blog adalah kerana kerana kandungan artikel tersebut yang penuh dengan informasi. Apa kaitan blog yang penuh informasi dengan jana duit melalui blog? Blog yang penuh dengan informasi, secara tidak langsung ramai yang akan selalu berkunjung ke blog tersebut. Ini yang menyebabkan kebarangkalian untuk

Masa Untuk Bisnes Sebenar Dah Tiba

Seperti yang saya target untuk tahun ni iaitu tahun 2014, saya akan fokus kepada dua jenis bisnes sahaja iaitu bisnes t-shirt+ebay dan bisnes servis seperti yang tersenarai di www.i-creative.my. Dengan izin Allah saya akan fokus untuk dua bisnes ni saja sebelum pergi dengan lebih jauh lagi. Saya menganggap diri saya masih lagi baru dalam dunia perniagaan dan pemasaran internet walaupun dan bermula sejak tahun 2012 lagi. Semakin banyak belajar, saya rasa diri ni makin banyak tak tahu walaupun pada hakikatnya ilmu semakin bertambah. Alhamdulillah. Pagi tadi telah sampai barang untuk persediaan bisnes t-shirt ni. Semangat berkobar-kobar untuk mulakan balik bisnes ni semakin kuat semula setelah supplier pertama buat hal.

bisnes baju

Cara marketing, cara untuk deal dengan pelanggan, cara nak kira keuntungan supaya tidak rugi dan sebagainya saya telah belajar lebih awal lagi. Cuma tunggu supplier yang betul-betul terbaik baru boleh

Cara Bina Hubungan Dengan Pembaca Blog

Salam sejahtera semua. Saya harap pembaca setia blog FaizAlias.com sentiasa berada dalam keadaan baik dan sihat. Mudah-mudahan. Binses pula macam mana? Harap semuanya berjalan dengan lancar. Mungkin ada yang rindu dengan perkongsian saya melalui blog ni. Hampir seminggu saya tidak menulis blog kerana sibuk merancang dengan persiapan bisnes saya yang sebenar iaitu servis percetakkan baju. Selain itu juga saya sibuk menyiapkan servis video whiteboard untuk pelanggan-pelanggan saya. Alhamdulillah. Perkongsian saya pada kali ni adalah bagaimana cara nak mendapatkan pelawat berulang ke blog anda. Ini penting untuk mendapatkan pembaca blog setia dan membina hubungan dengan pembaca. Jika kita pandai bina hubungan dengan pembaca, seterusnya kita mudah untuk buat apa saja bisnes. Adalah malang jika anda seorang blogger yang tidak membina hubungan dengan pembaca blog setia anda. Setiap hari ada 500 pelawat yang masuk blog anda tetapi semuanya terlepas begitu saja. Keesokkan harinya pula 500 pelawat yang lain pula yang melawat blog anda pun terlepas begitu
Ada soalan? Tanya saya disini :)

Isikan nama, email dan pertanyaan dibawah. Saya akan balas melalui email anda. Terima Kasih :)

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat

Percuma! Bagaimana Saya Dapat USD126 Dalam Masa Seminggu!

Dalam panduan percuma ini, anda akan mempelajari bagaimana:

  • Bab1: Pengenalan Jobdirumah (JDR)
  • Bab2: Jenis kerja yang ditawarkan oleh JDR
  • Bab3: Teknik menarik minat majikan
  • Bab 4: Bayaran Upah
  • Bab 5: Rahsia yang hilang
  • Bab 6: Tips cara menangi projek/Job
  • Bab 7: Kenali projek tipu
  • Bab 8: Anda masih baru? Guna teknik ini
Tutup disini

Masukkan Nama dan Email anda di bawah untuk Muat Turun Percuma!

Percuma! Bagaimana Saya Dapat USD126 Dalam Masa Seminggu!

Dalam panduan percuma ini, anda akan mempelajari bagaimana:

  • Bab1: Pengenalan Jobdirumah (JDR)
  • Bab2: Jenis kerja yang ditawarkan oleh JDR
  • Bab3: Teknik menarik minat majikan
  • Bab 4: Bayaran Upah
  • Bab 5: Rahsia yang hilang
  • Bab 6: Tips cara menangi projek/Job
  • Bab 7: Kenali projek tipu
  • Bab 8: Anda masih baru? Guna teknik ini
Tutup disini

Masukkan Nama dan Email anda di bawah untuk Muat Turun Percuma!