Salam hormat kepada pembaca blog FaizAlias.com. Di sini saya nak tanyakan satu soalan kepada anda. Apakah perbezaan antara kerja dari rumah atau buat bisnes dari rumah?

Bagi saya kedua-dua perkara ini adalah berbeza walaupun tujuannya adalah sama iaitu mencari duit atau wang. Apakah perbezaan tersebut? Biarkan saya mulakan dengan bisnes dulu. Bisnes ni kita mesti ada produk untuk dipasarkan dan kita mencari customer. Sebagai contoh anda menjual keropok hanya duduk dirumah sahaja.

Bisnes ni juga ada banyak cabangnya dan pelbagai cara. Ada orang hanya menjual melalui online, menjual secara offline atau kedua-duanya sekali. Semamangnya berbisnes dari rumah pun agak letih dan kadang-kadang masa tu tidak mencukupi. Maklumlah bila dah dapat banyak tempahan terpaksa kena bungkus dan hantar ke pejabat post untuk hantar kepada pelanggan.

Nak buat bisnes kena ada barang. Ini perkara yang merumitkan pemikiran anda dan menyebabkan anda lambat untuk bertindak. Sebenarnya banyak lagi alternatif lain yang boleh anda buat kalau nak mencari duit hanya duduk dari rumah. Salah satunya bekerja dari rumah hanya duduk depan laptop saja. Menarik?

Tentu anda tidak pernah dengar ataupun mungkin pernah dengar tentang Jobdirumah. Bagaimana agensi ini bantu anda untuk dapatkan kerja dan dapat upah dalam USD? Sebenarnya mereka ini hanya memudahkan kerja kita. Jobdirumah membantu kita dengan mencari pekerjaan yang sesuai untuk kita. Hampir setiap hari mereka akan menghantar email kepada anda untuk apply kerja tersebut.

Namun sebenarnya ia tidak mudah disangka jika anda tidak ada ilmu. Sebab itulah Jobdirumah ini ditubuhkan untuk membantu anda dalam mendapatkan pekerjaan setiap yang anda apply. Yang bestnya, mereka akan berikan kepada anda panduan dalam bentuk video supaya anda senang nak ikut.

Sebelum anda nak sertai Jobdirumah ni, saya harap anda baca artikel saya yang lepas iaitu bagaimana saya mendapat USD120 dalam masa seminggu setelah menyertai Jobdirumah ni. Anda boleh klik sini untuk baca artikel tersebut.

Di sini juga saya mengalu-alukan kepada anda untuk hubungi saya jika ada masalah mengenai Jobdirumah ini untuk dapatkan bantuan. Tetapi anda mestilah menyertai mereka terlebih dahulu.

Klik sini untuk daftar >>> Jobdirumah

Apa yang anda hanya perlukan adalah sebuah laptop dan juga sambungan internet. Cukup dengan dua syarat tersebut, anda dah boleh mulakan kerja dengan mereka. Jadi anda tidak perlu bersusah payah nak buat bisnes tetapi tiada produk. Nak tahu lebih lanjut pasal jobdirumah ni, anda boleh klik sini. Jom buat kerja sambilan hanya dari rumah.