Category Archives: Affiliate

Teknik Tersirat Buat Duit Dengan Ashadee

ashadee Hari ni saya nak ceritakan sikit bagaimana nak buat duit dengan Ashadee.com atau nama dulunya dikenali sebagai Jomniaga.com. Sebelum itu saya nak tanya anda. Tahu ke apa itu Ashadee.com? Secara ringkasnya, Ashadee.com adalah satu marketplace affiliate terbesar di Malaysia. Segala produk yang dihasilkan oleh usahawan, mereka meletakkan produk mereka di sini dengan harapan supaya jentera affiliate yang mempromosikan produk atau servis mereka. Baiklah. Ramai yang tidak tahu sebenarnya bagaimana cara sebenar nak hasilkan komisyen yang berpanjangan di sini. Ramai yang main promote saja. Jenis promote pula guna kaedah short term marketing bukannya kaedah long term marketing. Kaedah yang saya tunjukkan ini adalah

30 Teknik Rahsia Affiliate

Post saya pada kali ini agak panjang. Harap anda baca sampai habis jika mahu menjadi seorang affiliater berjaya. Adakah anda seorang affiliater ? Jika ya, bagaimana dengan jumlah jualan anda ? Bagaimana pula dengan prestasi anda ketika menyertai cabaran affiliate ? Sampai bila anda perlu memberi peluang kepada otai-otai untuk memenangi setiap cabaran? Sampai bila? Untuk memperoleh jualan melalui affiliate memang kadangkala sukar. Kadang-kadang boleh dapat 10 jualan dalam sehari, kadangkala tiada satu jualan pun yang terhasil. Ketika ada cabaran pula, anda sudah kehabisan idea untuk melawan bonus dari otai-otai affiliate. Adakah cukup dengan hanya satu jualan atau beberapa jualan sahaja setiap hari

Niche Affiliate Paling Lumayan

Sebenarnya jarang ada orang nak bongkarkan niche affiliate yang paling lumayan dan menguntungkan ni. Tetapi disebabkan ingin menjawab persoalan yang di tanya melalui email saya, saya akan bongkarkan kepada anda. Ni email pertanyaan yang saya terima.
Name: - E-mail:¬†XXXX@yahoo.com Message: Salam sejahtera Abang Faiz. Saya ingin belajar cara bisnes online ni, kalau boleh saya nak minta tunjuk ajar drAbang Faiz cara-caranya. Buat masa sekarang ni jujur saya xde modal nak mulakan bisnes online ni. Dan kalau boleh tolong beri link Affilliate mana yg sangat senang dan mendapat keuntungan besar? (more…)

Jadikan Ebook Resell Right Sebagai Bonus Upsale

Ramai yang ingin buat bisnes affiliate tetapi kebanyakkan daripada mereka sikit pun tidak pernah mendatangkan hasil. Pelbagai cara promosi yang telah dibuat malah hampir setiap hari tidak pernah henti membuat promosi. Sebenarnya ramai yang tidak tahu bagaimana cara otai affiliate buat bisnes ini. Jika anda nak belajarnya, anda boleh belajar daripada Cikgu Hafis cara dia buat bisnes affiliate. Bagaimana mereka buat? Di bawah ini salah satu income affiliate saya. rahsia affiliate Pelanggan Semakin Bijak Pelanggan sekarang semakin bijak. Ya, pelanggan sekarang semakin bijak. Mereka sentiasa mahukan diskaun, bonus atau apa-apa saja yang boleh

Penerangan Tentang Sistem Jualan Pro

Penerangan tentang Sistem Jualan Pro dari tuan Rahman Basri. Sila baca sampai habis jika anda ingin kebebasan wang! Assalamualaikum & salam Maal Hijrah 1435H buat semua ahli SJP. Sebagai penjelasan kepada semua tentang apa sebenarnya Pakej Sistem Jualan Pro ini. Sebab saya bimbang ada di kalangan ahli SJP yang tidak jelas berkenaan dengannya. Ini juga bagi memudahkan anda menerangkan kepada sesiapa sahaja yang bertanya kepada anda kelak. Pakej SJP ini mungkin dilihat semata-mata begini "Anda bayar RM247, dan anda boleh promote SJP dan dapat komisyen RM100 bila ada orang join SJP melalui anda. Dan anda akan dapat bonus komisyen RM50 untuk

Lariskan Jualan Dengan Kreativiti

Kejayaan dalam bisnes, kita tidak tengok tahap pendidikan seseorang itu tetapi kita lihat pada kreativiti dan kebijaksanaan bagaimana mereka lariskan jualan. Kreativiti dan kebijaksanaan perlu ada pada setiap usahawan. Melakukan idea yang berbeza dan "gila-gila" daripada peniaga-peniaga lain tentu produk anda akan mendapat perhatian daripada para pelanggan.

kreativiti

Bagaimana lariskan jualan dengan kreativiti? Tentu anda kurang faham bukan? Di sini suka saya nak ceritakan kepada anda tentang persaingan di antara dua kedai makan. Ceritanya begini. Kedai makan A sudah menjalankan perniagaan kedai makan selama 2 tahun di suatu tempat. Pada suatu hari, tauke kedai A

Antara 2 Blogger Terhebat

Hari saja nak cuba-cuba semak ranking di alexa kenapa ramai sangat yang masuk blog FaizAlias.com ni melalui google. Rupa-rupanya, inilah juga antara penyebab utama kenapa saya banyak menerima komisyen daripada Jobdirumah. Dengan kata kunci "jobdirumah penipu" rupa-rupanya  blog ini berada pada first rangkin di google. Kalau anda tak percaya cuba taip keyword tersebut di google. Inilah sebenarnya yang dikatakan SEO atau nama panjangnya Search Engine Optimization. Apabila ada orang taip dengan keyword tertentu di google, blog kita akan tersenarai di atas sekali di google. Tetapi, saya sebenarnya bersaing di antara 2 blogger terhebat ni. Keyword ini pun mereka kuasai di google.

2 Strategi Affiliate Tanpa Kumpul Mailing List

Bisnes affiliate ini sangat menguntungkan kerana tanpa modal sesen pun kita mampu menjana 3-4 angka sebulan. Kebanyakkan otai-otai yang kita lihat sekarang ini mereka bermula buat bisnes internet adalah dengan bisnes affiliate. Ini kerana ia sangat mudah dan tidak perlu simpan produk. Walaupun ia mudah, sebenarnya ia juga memerlukan strategi. Kalau tidak sudah ramai mereka diluar sana jana pendapatan hanya dengan buat affiliate dan terima wang setiap bulan. Salah satunya senjata paling killer dalam bisnes ini adalah dengan menggunakan email marketing. Apa pula itu email marketing? Email marketing ini adalah pemasaran email. Kebanyakkan otai-otai affiliate buat jualan adalah dengan menggunakan email sahaja

Cara Mudah Jana 4 Angka Melalui Bisnes Affiliate

Pernah anda dengar apa itu affiliate? Affiliate adalah satu jenis bisnes di mana kita hanya sebagai promoter mempromosikan barang orang lain dan kita akan dapat komisyen apabila jualan terhasil. Sedih juga saya dengar apabila ada jenis golongan yang terlalu alim tetapi jahil dalam dunia bisnes mengatakan affiliate ni satu benda yang haram. Alhamdulillah sehingga kini saya masih lagi meraih pendapatan 4 angka melalui bisnes affiliate seperti Jobdirumah, Jomniaga dan juga beberapa produk daripada otai-otai diluar sana. Teknik saya yang saya gunakan ini mungkin tidak semua orang mampu kerana ia memerlukan kekuatan emosi, ketabahan dan juga terpaksa korbankan
Ada soalan? Tanya saya disini :)

Isikan nama, email dan pertanyaan dibawah. Saya akan balas melalui email anda. Terima Kasih :)

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat