Jobdirumah Penipu, Betul Ke Jobdirumah Penipu? | Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia…Korang buka blog ni sebab korang nak tahu betul ke “jobdirumah penipu?“. Kali ini aku nak share something dengan korang yang masih ragu-ragu tentang jobdirumah ni.

Baiklah.

First sekali korang mesti tahu terlebih dahulu apa fungsi jobdirumah.

Jobdirumah adalah satu agensi daripada pihak tengah yang membantu korang untuk dapatkan kerja dengan lebih mudah dan senang.

Bagaimana tu?

Macam ni.

Bila korang dah join nanti jobdirumah tu, korang akan diberikan training dalam bahasa inggeris bagaimana untuk mendapatkan kerja yang ditawarkan.

Semua kerja ini ditawarkan secara online. Bukan offline k…

Jadi, mereka inilah yang membantu anda mendapatkan peluang pekerjaan ini daripada pihak ketiga.

Orang pihak ketiga ni adalah pihak dari syarikat-syarikat yang besar atau individu yang tiada masa untuk melakukan sesuatu kerja. Jadi mereka ini akan mencari orang untuk siapkan kerja mereka.

Siapa yang mereka cari?

Mereka mencari anda lah…Jika kerja tersebut sesuai dengan anda, anda boleh apply dan buat kerja tersebut. Bayaran adalah dalam USD. Korang berpeluang untuk mendapat income yang lumayan.

Aku bukan nak cakap kosong. Korang boleh cari dalam blog aku dengan dengan kata kunci “bukti pendapatan jobdirumah”.

Aku dah merasainya. Jadi inilah peluang korang untuk bantu diri sendiri.

Bagaimana Bayaran Dibuat Dengan Jobdirumah?

Seperti aku katakan di atas tadi, pihak ketiga ini adalah dari pihak luar. Merata-rata orang dari pihak ketiga ini. Senang kata dari seluruh dunia la.

Jadi, cara mereka bayarkan kepada anda melalui dua cara iaitu:

  • Paypal
  • Check

Jadi aku sarankan untuk korang pilih saja paypal kerana check akan mengenakan caj yang sangat tinggi. Nanti korang pula yang rugi.

Mesti korang tertanya-tanya kan dari mana aku belajar semua ni?

Aku belajar dari jobdirumah la. Aku sudah training dengan mereka sebelum aku apply job ni. Nanti korang juga yang senang nanti.

Korang nak join hanya perlu bayar RM50 sahaja. Seumur hidup mereka akan berikan korang training. Ya! Seumur hidup. Jangan risau untuk laburkan RM50 tu. Nanti duit korang akan menjadi berganda-ganda lagi.

Kenapa Ramai Kata Jobdirumah Penipu?

Pada pandangan aku, ramai yang kata jobdirumah penipu adalah kerana mereka tidak faham apakah fungsi jobdirumah sebenarnya.

Sekali lagi aku terangkan secara ringkas jobdirumah ni.

Jobdirumah bukan berikan korang kerja, tetapi mereka menolong korang untuk dapatkan kerja. Antara yang mereka tolong adalah memberikan training dalam member area. Training ini adalah dalam bahasa inggeris.

Jadi korang perlu mahir dalam bahasa inggeris la. Semua kerja nanti pun dalam bahasa inggeris. Bukan dalam bahasa tamil ke apa.

Tanpa jobdirumah, korang akan terkial-kial untuk dapatkan kerja. korang tak tahu di mana nak bermula dan dimana nak berakhir. Nanti korang sendiri nak kena faham itu ini dan sebagainya.

Kiranya, jobdirumah ni adalah sebagai guru korang la. Itu je.

Sekarang dah faham apa itu jobdirumah?

Jangan salah faham lagi. Jobdirumah tak berikan korang kerja, jobdirumah hanya tolong korang buat taraining dan tolong dapatkan kerja.

Siapa Yang Layak Sertai Jobdirumah

Sebelum korang setai jobdirumah, sila lihat dulu syarat-syarat di bawah. Jika korang memenuhi kelayakkan seperti berikut, korang mula boleh join jobdirumah.

Syarat – Syarat Kelayakan:

  • Tahu mengunakan komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Mesti boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris***
  • Mempunyai Komputer/Laptop
  • Ada akses ke talian internet
  • Berumur 18 tahun keatas

Lain – lain kelayakan:

  • Mampu bekerja tanpa pengawasan
  • Berupaya mengikuti arahan
  • Bersedia untuk kerja keras
  • Berfikiran positif & terbuka
  • Bermotivasi & mahu belajar
  • Bukan seorang pemalas
  • Punya disiplin diri yang tinggi

Β Kesimpulan

Jobdirumah bukanlah penipu seperti yang di uar-uarkan. Cuma korang perlu faham sahaja fungsi jobdirumah ni supaya korang tak expected lebih terhadap jobdirumah. Jangan fikir diorang berikan anda kerja. Mereka bantu anda dan tarining anda untuk dapatkan kerja secara online.

Jadi, “Jobdirumah Penipu” yang dikatakan selama ini adalah bukan TIPU.

16,723 total views, 14 views today