Hari ni saya nak ceritakan sikit bagaimana nak buat duit dengan Ashadee.com atau nama dulunya dikenali sebagai Jomniaga.com.

Sebelum itu saya nak tanya anda. Tahu ke apa itu Ashadee.com? Secara ringkasnya, Ashadee.com adalah satu marketplace affiliate terbesar di Malaysia. Segala produk yang dihasilkan oleh usahawan, mereka meletakkan produk mereka di sini dengan harapan supaya jentera affiliate yang mempromosikan produk atau servis mereka.

Baiklah. Ramai yang tidak tahu sebenarnya bagaimana cara sebenar nak hasilkan komisyen yang berpanjangan di sini. Ramai yang main promote saja. Jenis promote pula guna kaedah short term marketing bukannya kaedah long term marketing. Kaedah yang saya tunjukkan ini adalah kaedah long term marketing di mana kosnya adalah hampir kosong.

Apa kaedah saya tu? Apa teknik tersirat buat duit degan Ashadee tu?

Kaedah yang saya gunakan adalah blog. Inilah yang dinamakan buat duit dengan blog.

Blog adalah salah satu kaedah terbaik dalam pemasaran internet kerana ia mudah dijumpai melalaui enjin carian di google. Sebagai contoh ada orang taip keyword “buat duit dengan blog” terus menjumpai blog anda pada page pertama di google.

Tanpa terus fikir banyak, mereka terus klik dan baca dalam blog anda apakah pengisian yang anda ingin sampaikan tentang buat duit dengan blog. Jika anda letakkan link affiliate dalam blog anda tentang panduan buat duit dengan blog, mereka tentu juga klik dan terus beli panduan tersebut.

Kenapa saya katakan mereka mungkin terus beli? Ini kerana mereka sendiri yang taip di google tentang bagaimana cara nak buat duit dengan blog. Mereka cuba ingin selesaikan masalah mereka. Dalam dunia bisnes, inilah yang dinamakan sebagai “hungry prospek”.

Dan inilah hasilnya apabila saya buat kaedah long term marketing dengan menggunakan blog.

ASHADEEE

Saya tidak suruh anda percayakan gambar dan kata-kata saya, percayakan video di bawah ini. Sila pilih pixel yang tinggi untuk lihat video dengan lebih jelas.

 

Bagaimana nak buat duit dengan Ashadee.com melalui blog?

Cara pertama, anda boleh buat blog anda sendiri dan gunakan plugin automatik yang dibuat secara percuma oleh pihak jomniaga sendiri. Anda boleh install plugin ini di dalam blog anda. Nama plugin tersebut adalah “JomNiaga Ad Manager

Cara kedua, anda tak perlu susah-susah nak buat blog sendiri dimana belum tentu dapat hasil. Sediakan sahaja RM3++ untuk pihak Ashadee.com untuk setup satu blog untuk anda. Tetapi sebelum itu saya cadangkan kepada anda untuk hadiri webinarnya untuk ketahui secara asas buat duit dengan Ashadee.com melalui blog. Klik Sini.

Setakat itu sahaja perkongsian saya. Semoga anda lebih nampak bagaimana nak buat duit dengan Ashadee.com secara long term.

p/s: Jualan ebook www.buatduitblog.com semakin rancak! Hanya tinggal beberapa copies sahaja lagi untuk tahun 2013 dengan harga yang tidak masuk akal. Harga akan dinaikkan menjelang tahun 2014.

3,957 total views, 3 views today